Psiholog Gabriel DIACONU: Dacă vii din zona de dogmă, tot ceea ce este mai jos de buric este păcat

Publicat: 12/11/2024, 12:24
Actualizat: 12/11/2024, 23:09
23:06

Comunitatea asta nu e dușmanul României

Gabriel Diaconu

Luna asta diabolică va trece. Comunitatea asta nu e dușmanul României.

23:02

Cum discriminează statul român cuplurile gay

Vlad Viski

O dovadă că statul român ne discriminează este și faptul că există un program Family Star care asigură garanții de credite pentru cuplurile tinere, exclude din start cuplurile gay, însă acceptă persoanele din uniunile consensuale. Există decizii ale Curții Constituționale care spune foarte clar că România trebuie să recunoască parteneriatele civile dintre persoane de același sex.

22:59

În România, se nasc din ce în ce mai mulți copii în uniuni consensuale

Florina Presadă

În România, se nasc din ce în ce mai mulți copii în uniuni consensuale. Or acești copii nu sunt recunoscuți. Parteneriatul civil ar ajuta și căsătoriile heterosexuale.

22:54

De-asta avem nevoie de lideri puternici

Gabriel Diaconu

Mulți dintre liderii noștri a tunat și i-a adunat. Sunt de-a-ndosealea pe drumul istoriei. O restaurație istorică pentru niște minorități care au fost vătămate nu se face printr-o ridicare a mâinilor. De-asta avem nevoie de lideri puternici.

Florina Presadă

În acest moment, România nu este dreaptă cu toți cetățenii săi.

22:51

Doamna Lasconi trebuie să mai facă un pic de matematic

Vlad Viski

Doamna Lasconi trebuie să mai facă un pic de matematică. Nu poți să bați din palme și să ai parteneriatul civil. Ai nevoie de o majoritate în parlament, de o negociere. Lucrurile trebuie să se facă printr-un consens. Cert este că următorul președinte trebuie să promoveze drepturile omului într-un mod foarte vocal. Președintele trebuie să fie un om care să ne respecte pe toți.

22:48

Comunitatea LGBT, 9% din populația României

Vlad Viski

9% din populație, peste 1,5 milion cetățeni adulți, cu drept de vot, în București, înseamnă comunitatea LGBT din România. Să calculăm acum cât înseamnă taxele, impozitele, contribuțiile la stat..Ne-am săturat să fim cetățeni de clasa a doua! Ușor-ușor noi suntem un grup de interes care își va căuta politicienii care să-i reprezinte.

22:43

Homosexualitatea "nu se ia" de la părinți

Gabriel Diaconu

Când ajungem la adopția în familii gay, lucrurile o iau foarte razna. Datele sunt concluzive. Nu părinții îi fac copiii heterosexuali sau gay. În chestiunea legată despre ce fel de părinte adoptă un copil, nu este despre sex, ci despre bonitate și paritate.

22:40

Sunt mii de cetățeni români LGBT care și-au format familii în U.E

Florina Presadă

Parteneriatul civil e un prim pas, dar nu e suficient. niciunl dintre politoicieni nu stă să se gândească și să asculte despre nevoia familiilor formate din parteneri de același sex. Sunt mii de cetățeni români LGBT care și-au format familii în U.E. Vor să se întoarcă în România, însă odată ce-au pus piciorul în România, familia lor nu va mai exista.

22:34

Vrem, de la candidații care vin la dvs, să își asume că legalizează parteneriatul civil

Vlad Viski

Dl Terheș vorbește despre toate și despre nimic. Este un curent extremist, care este izolat în Europa, care nu va aduce nimic bun României, care folosește comunitatea LGBT ca pe o minge de fotbal, pentru a ne stigmatiza. Și familiile noastre contează, și familiile noastre votează. Vrem de la candidații care vin la dvs să își asume că legalizează parteneriatul civil.

Florina Presadă

Care Românie nu e pregătită? 72% dintre români spun că familiile lor heterosexuale nu ar pierde nimic dacă familiile gay ar fi recunoscute.

22:28

Bullyingul membrilor comunității LGBTQ+

Gabriel Diaconu

Cine ar putea să-i explice omului de rând ca să scadă fricile? Omul în sutană spune predica și oamenii îl ascultă.

22:23

Pozițiile Bisericii Ortodoxe, în principal, au fost unele vehemente

Victor Ciobotaru

Biserica poate avea o opinie pe orice subiect dorește. Pozițiile Bisericii Ortodoxe, în principal, au fost unele vehemente împotriva parteneriatului civil. Temerea asta că ar pierde votyuri este o temere nefondată. Realitatea spune că România este pregătită, inclusiv prin aceste interacțiuni cu oameni de la țară. Este și datoria Guvernului de a pregăti societatea.

Vlad Viski

Respectăm Biserica, dar în același timp să nu stigmatizăm societatea din cauza bisericii. Lucrurile trebuie să rămână separate, chiar dacă Catedrala Mântuirii Neamului e în curtea parlamentului.

22:20

Dl Geoană nu răspunde la nicio întrebare

Vlad Viski

Dl Geoană nu răspunde la nicio întrebare. El încearcă si intre în toate luntriile posibile.

Gabriel Diaconu

Leadership puternic vs leadership slab. Un partid este o organizație care seamănă, în anumite momente cu o sectă, cu o echipă de fotbal…Sunt și momente când trebuie să facă și politică, și politici. În România, unde există un leadership slab, există riscul să pierzi alegerile pentru că te-a apucat pe tine să faci reformă în sănătate, în educație.

22:14

Dezavantajele politicienilor dacă ar sprijini comunitatea LGBT

Florina Presadă

Este extrem de important să ducem acest mesaj în parlament. Eu aș semnala această modalitate medievală de a face politică, în România. Ei consideră că vor pierde voturi. Declarațiile pe care le fac arată că sunt rupți de realitățile din România.

Victor Ciobotaru

Nu văd absolut nicio problemă în susținerea unei legislații care susține drepturile civile. Lașitatea intelctuală poate fi unul dintre ele.

Vlad Viski

Nu pot să nu remarc ipocrizia politicienilor care una declară în România, și alta declară în Europa.

22:11

Statul român va trebui să includă în această legislație

Victor Ciobotaru

Că va fi parteneriat civil sau altă formă, statul român va trebui să includă în această legislație să ofere drepturi legitime și egale minorităților cu ale tuturor celorlalte familii.

22:07

România pierde 3 mld de euro

Vlas Viski

România pierde 3 mld de euro din acest motiv. Pentru că vin turiști LGBT, cheltuie bani, investesc în economie, iar Agenția Europeană a Medicamentului trebuia să se mute la București. A spus  „nu vom merge la București, pentru că partenerii noștri nu vor fi recunoscuți. „

22:03

Care este frica majoră a politicienilor care refuză să se uite spre membrii acestei comunități?

Gabriel Diaconu

România este un stat laic, pe hârtie, care este înțesat nu numai cu spiritualitate, ci și cu bigotism. Niciunul dintre oamenii care astăzi ne conduc nu ar fi în stare să țină un discurs de cinci minute despre ce înseamnă sexualitate și ce înseamnă să faci pasul înainte. Țara copiilor noștri deja le aparține, într-o formă sau alta.

22:01

Nu ne sunt recunoscute drepturi de bază

Victor Ciobotaru

Plătim taxe, dar nu ne sunt recunoscute drepturi de bază. Suntem lăsați în afara legii și lăsați fără niciun fel de protecție. Și bucuria, și suferința se simt la fel, indiferent de orientarea sexuală a oamenilor.

21:59

Parteneriatul civil nu ajută doar cuplurile gay

Vlad Viski

Avem cazuri de parteneri și-a murit partenerul. A venit familia și l-a dat afară din casă, deși ei au plătuit împreună ratele. Parteneriatul civil nu ajută doar cuplurile gay.

21:55

Pe cine veți vota?

Vlad Viski

Vrem să rămânem în țară pentru a contribui la bunăstarea socială, însă avem și noi drepturi. Noi vom face și o analiză a platformelor electorale a fiecărui candidat la prezidențiale. Un președinte trebuie să fie președintele tuturor românilor, inclusiv al minorităților. Democrație fără drepturile minorităților nu poate să existe.

21:51

De ce nu oferă drepturi egale comunității LGBTQ+?

Gabriel Diaconu

Primul mare motiv este pragmatismul de haită. Al doilea este lașitatea intelectuală. Trebuie să mergem până în adânc. Nu e doar frica de biserică, ci și de retribuție socială. Dacă vii din zona de dogmă, tot ceea ce este mai jos de buric este păcat.

Vlad Viski

Suntem și votanți(n.r. pe lângă că sunt plătitori de taxe, CAS etc)

21:41

România nu a schimbat prea mult în 20 de ani în ceea ce privește drepturile comunitatea LGBT

Florina Presadă

Până în 2001, România avea în Codul Penal art 200 care însemna închisoarea din cauza orientării sexuale. Vedem că, dincolo de abrogarea Art. 200, după 20 de ani, nu există un mare progres, în ceea ce privește drepturile membrilor comunității LGBTQ+.

Vlad Viski

Parada gay de la București a avut peste 30 000 de participanți, anul acesta. Procentul persoanelor LGBT crește.

Victor Ciobotaru

Mi-aduc aminte când, am completat pentru prima dată, un chestionar în care erau strecurate și întrebări despre orientarea sexuală, la un liceu teologic. Am găsit soluția de compromis de a nu nega cu totul cine eram. În loc să completez că sunt gay, am scris nu sunt sigur. Cine eram știam foarte clar.

Gabriel Diaconu

Pe măsură ce calitatea vieții crește, anumite lucruri devin evidente. În cabinetul meu, mult a fost până a intrat o persoană transgender.

Invitații zilei sunt Vlad Viski, MozaiQ, Florina Presada, Victor Ciobotaru, director executiv Accept, Gabriel Diaconu, psihiatru și Nicu Ştefanuță, europarlamentar, prin Zoom. Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul și pe TikTok Gandul.

Vlad Viski este director executiv MozaiQ, activist și cercetător doctorand la Facultatea de Științe Politice a Universității București.

Florina Presada a fost aleasă senator în circumscripția electorală nr. 42 București, în legislatura 2016 – 2020 pe listele USR.

Victor Ciobotaru este director executiv al Asociației Accept. Este licențiat în Teologie Pastorală și în Sociologie, cu Master în Politicile de Gen și Minorități.

Gabriel Diaconu este medic psihiatru. În 2004, a absolvit UMF Carol Davila. A fost consilier onorific al ministrului Sănătății Alexandru Rafila.

Nicu Ștefănuță este Europarlamentar și Vicepreședinte al Delegației pentru Relații cu Statele Unite ale Americii. Europarlamentarul activează ca membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI) și supleant în Comisia de Afaceri Externe (AFET). Este coordonator în cadrul Comisiei Speciale de Luptă Împotriva Cancerului (BECA) – ales în 2020.

Luiza Dobrescu
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Gabriela Lucuțar, detalii de ultimă oră despre înmormântarea lui Silviu Prigoană: 'Mi-a lăsat o listă...
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
Corpul unui bărbat dat dispărut a fost găsit trei zile mai târziu într-un aparat de...
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu...
Scandal acasă la Silviu Prigoană, după anunţul morţii acestuia. Adriana Bahmuţeanu a chemat poliția pentru că nu...
Șef militar NATO: „Sunt absolut sigur că dacă rușii nu ar fi avut arme nucleare,...
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul...
Vin ninsorile și în București! Când ninge în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Lanţul de erori care a dus la moartea tragică a lui Andrei. A fost consultat...
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
România ar putea adera complet la spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025. Cum va...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2024? În...
Au fost creați ROBOȚII care pot ridica de 1.000 de ori greutatea lor
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Vremea marilor schimbări pentru aceste zodii. Se mută în casă nouă
Cum au reacționat copiii minori ai lui Silviu Prigoană când au aflat că tata a...
Cine este Mihaela Prigoană, văduva lui Silviu Prigoană. Omul de afaceri s-a căsătorit cu frumoasa...
Cum l-a visat Adriana Bahmuțeanu pe Silviu Prigoană: “Iartă-mă, dacă ți-am greșit! A fost ca...
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au arătat cămara cu provizii de iarnă. Polemică aprinsă în...
BANCUL ZILEI. Un ardelean se uită la un tip ce face flotări, apoi începe să-și...
Un studiu arată că, atunci când suntem obosiți, devenim și mai agresivi